en_GBsv_SE

Vård i världsklass

Varje år behandlas 130.000 personer på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Sveriges största och mest kompletta sjukhus för barn och unga. Här erbjuds vård i världsklass. Och sedan en tid tillbaka erbjuds även ljudmiljöer som både roar och lugnar.

Vi fick i uppgift att visa 4 behandlingsrum som en virtuell rundvandring.

Visa Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus  i 360°

Tomas Gedda är mycket nöjd med resultatet.

– Min dotters 14-åriga kompis var en av de första att uppleva de nya miljöerna. Hon hade skickats runt mellan olika vårdplatser över hela Göteborg innan hon till slut hamnade på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Efteråt utbrast hon ”Tänk att man skulle behöva åka över hela stan för att komma till ett sjukhus där de förstår hur barn vill ha det!”

Åtta rum står klara och fyra är under arbete. Allteftersom de störande ljuden dämpas kan man till och med börja jobba med stämningsljud för upplevelsens skull. Tomas Gedda berättar om en i sjukhuspersonalen vars dotter haft en minnesvärd upplevelse:

– Hon hade varit i zebran Sivs rum. Där hade hon inte bara sett en zebra på väggen, utan plötsligt hört ljudet av en hel zebrahjord komma emot henne. Lite läskigt och väldigt coolt. Efteråt var det detta hon mindes, inte smärtan.

Kontakta oss